Her kan du:
•  Diskutere med kolleger fra hele landet
•  Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
•  Få gode råd fra andre brugere før du køber nye og brugte maskiner

Regler for debat

Login
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne  

fiat f130

Indlæg skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 10:34:16
pto køre heletiden hvad kan der være galt
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 11:35:05
Nu kender jeg ikke lige den model, men de tidligere havde et gear der skulle slåes fra foruden selve indkoblingen. Hvis ellers betjeningen er rigtig, kan der være rust på koblingspladerne. Sæt et pto redskab på, der kræver nogle kræfter, og belast traktoren med det, og slå pto fra mens den er belastet, så hopper de mange gange fri.
     
Svar skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 12:19:20
ja det kunne jeg jo prøve har aldrig brugt den har haft den i 9 år der er 2 kontakter en tænd så lyser det i instrumentet og en til brems og står den stille men den skal man jo ikke køre med hele tiden
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 13:41:27
Forklar lige lidt bedre. De gamle Fiatter havde to håndtag. Et håndtag ligesom en håndbremse, som man trækker, så er koblingen fri. Så tager man det andet håndtag og sætter PTO i gear. Når så man skal starte PTO, lægger man håndtaget som ligner en håndbrmse ned og PTO starter.
     
Svar skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 15:56:18
nej det er el kontakter men omskifteren til 540 og 1000 er et håndtag og der er også neutral i det håndtag
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 16:05:19
Du forklarer bare dårligt, hvordan den er bygget op. Prøv lige med punktum og komma i dine sætninger og ny linje når du forklarer. Det er ikke for at kritisere dig, men for at forstå det du skriver. Er der et håndtag, til at skifte mellem 540 0g 1000, hvor der også er en position til neutral/0 i det håndtag? Hvad gør de elkontakter?
     
Svar skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 16:15:45
elkontakte 1 start. elkontkt 2 brems. og det håndtag til og skifte mellem 540 og 1000 der også neutral. men den køre en til man tager bremsen
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 16:28:12
Hvis du sætter håndtaget i neutral, hvor du også kan sætte til 540/1000, kører den så også? Man ser en del traktorer der ruller lidt med, når der ikke er noget på tappen, uden at de fejler noget. Hvis der er belastning på, så skal den selvfølgelig stå stille. Du skriver elkontakt 2/ brems, står der det på kontakten, eller er det noget du kalder den?
     
Svar skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 16:56:05
ja i neutral køre den også. og elkontakt 2 er brems. ville købe 3m rotorsæt og køre med. hvis pto ikke fejler noget
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 17:08:36
Du må låne et PTO redskab og prøve den af, hvis du skal være helt sikker, men tror ikke det fejler noget. Tror også vi ville gå lidt trægt, hvis vi ikke havde været brugt i 9 år.
     
Svar skrevet af Bjarne Rasmussen, 03-05-2020 17:13:56
tak for dialog
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 03-05-2020 17:19:42
Bliver spændende at høre hvad du finder ud af.
     

Regler for at deltage i debatten og oprette profil

Hos LandbrugsMedierne værdsætter vi, at der foregår en konstruktiv debat og erfaringsudveksling mellem brugerne samt mellem brugerne og vores journalister. Vi lægger stor vægt på, at brugerne frit udveksler billeder, videoer, links, gode råd og holdninger. Men for at alle kan føle sig velkomne, er det et krav, at alle skriver i god tone med respekt for andre og overholder nedenstående regler.

Indlæg, links, billeder og videoer må ikke:
- være racistiske, diskriminerende eller injurierende overfor personer eller firmaer
- overtræde ophavsretten
- være rene reklamebudskaber
- have pornografisk indhold
- indeholde personlige oplysninger om andre brugere uden deres samtykke (for eksempel telefonnumre eller adresser)
- på anden måde overtræde dansk lovgivning

Anmeld
Støder du på indlæg, der krænker reglerne, kan du klikke på linket ’Anmeld’. Derved fortæller du os, at det pågældende indlæg er problematisk, og så tager vi os af sagen.
Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, links, videoer og billeder af ovennævnte type samt slette, flytte eller redigere indlæg som:

- ikke holder sig til emnet
- er useriøse
- benytter upassende sprogbrug
- indeholder faktuelt forkerte oplysninger
- ikke er skrevet på dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk
- viser døde eller tilskadekomne fra for eksempel trafikuheld.

Vi forbeholder os desuden ret til at idømme brugere karantæne eller udelukke dem helt, hvis de krænker ovenstående regler.

Kun én profil
Alle, der udfylder profilformularen fuldstændigt og med korrekte personlige oplysninger, kan gratis oprette en profil på sitet. Profilen er personlig, og må ikke overdrages eller udlånes til andre. Det er desuden imod reglerne at have mere end én profil. Har du glemt din adgangskode såbrug funktionen "Glemt kodeord" eller kontakt os i stedet for at oprette en ny profil.
Du skal tænke på, at det, du skriver, er offentligt tilgængeligt for alle - din chef, din familie og dine venner - og der er ingen fortrydelsesret. Du kan slette dine indlæg, men der vil blive sat en tekst ind: "Her er der slettet et indlæg", så tråden stadigvæk giver mening.

Rettigheder
LandbrugsMedierne har rettighederne til videre anvendelse og udnyttelse af indhold, brugerne lægger på sitet.
LandbrugsMedierne bruger ikke brugernes personlige oplysninger til for eksempel reklame og markedsføring, med mindre brugeren har givet sit samtykke.
LandbrugsMedierne kan ikke gøres ansvarlig for tab af data, som følge af driftsforstyrrelser og lignende. Vi er heller ikke ansvarlige for indholdet på websites, som brugerne linker til.

LandbrugsAvisen.dk
12. februar 2019