Her kan du:
•  Diskutere med kolleger fra hele landet
•  Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
•  Få gode råd fra andre brugere før du køber nye og brugte maskiner

Regler for debat

Login
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne  

Case 5140 +

Indlæg skrevet af Jens, 22-12-2019 21:50:13
Hej, traktoren har i noget tid drillet lidt med vendegearet. Man sku' typisk skifte nogen gange fra neutral til frem eller bak før den gik i gang. De grønne lamper lyser godt nok, så det er ikke ved rattet, der er galt. Nu er det helt galt, den vil slet ik' køre mere. Sikringer er målt igennem. Er der nogen, der har erfaring med problemet?
     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 24-12-2019 13:23:39
Jeg ville kigge på magnetspolerne på skifteventilen, og stikkende til magnetspolerne,...
     
Svar skrevet af Jens, 25-12-2019 22:55:52
OK, nu er jeg ik' Casemand, har kun set de fire på højre side til gearskift. Sidder frem/bak skift osse der?
     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 25-12-2019 23:00:16
Mener at der sidder en ventil ovenpå liften, under huset. Der er der frem/bak , 4wd, og diff. Spærre, Du kan komme til den bagfra.
     
Svar skrevet af Jens, 09-01-2020 13:02:07
Hej Martin, har målt spolerne igennem og de får strøm ved aktivering af kørehåndtag. Men der er ikke antydning af tilkobling, kan det være et filter i lavtrykskredsen? (Ejer er sløset med service!) Hy-tran olien er lidt under min, men frontlæsser og lift virker fint. Eller kan magnetventilerne sætte sig fast - næsten samtidig? Det er rigtigt at de sidder i en blok foran topstangsfæstet skruet ind fra venstre.
     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 09-01-2020 14:22:00
Hej Jens Jeg har flere gange været udsat for at gliderne sætter sig fast, specielt hvis bremserne er er dårlige, så sender de spåner rundt systemet. Prøv at pille glideren ud og rense den.... Det kan jo også være Frem/bakkoblingen der er ødelagt... Mvh Martin
     
Svar skrevet af Jens, 20-01-2020 22:35:23
Hej Martin, fejlen er fundet! Havde forreste spole ude at rense/teste med ledninger fra batteri - virkede fint. Opgav/afventede at afmontere den bagerste, da returrør sidder i vejen! Så det hele igennem og fandt ud af at skiftehåndtag til krybegear var skubbet over i neutral. Fik den nemt over i kryb og så kunne traktoren pludselig køre efter at have stået i smadder siden før jul. Det var værre at få den i højgear, det virkede som om skiftegaffel er skæv eller der er skader på skiftemuffe. Til sidst inden mekanikeren gik amok kom den pludselig og blev straks stripset fast. Hobbybonden har sgu ik' noget at bruge kryb til! Nu virker alt igen, dog trænger den til omsorg, hvilket ejeren er gjort opmærksom på. Bl.a. står der 2008 på filtrene. Tak for hjælp.
     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 21-01-2020 09:52:00
Fedt at den kom ud at kører igen. Hvis det er det bliver aktuelt, er der en plade på højre side af gearkassen , hvor du kan komme ind til krybegearet, men hvis det ikke skal bruges er det jo ligemeget. Men jeg ville nok se at få skiftet transmissionsfilteret hvis det er fra 2008
     
Svar skrevet af Jens, 22-01-2020 22:50:25
Ja, det var det. Han begyndte så småt at mangle den. Nej - det var skam motoroliefilteret, men de andre er lige så gamle. Han fik osse en reminder om at den trænger til service. Jamen jeg bruger den jo ikke så meget - var svaret! Nu er han advaret... Blev engang kaldt ud til en MF traktor, der kører på en mølle, - de futter ud med træpiller om vinteren. Den er utæt, lød meldingen! Det var trans.filteret, der var tæret igennem og det meste af olien væk. Så det er ik' kun kobønder... ;-)
     

Regler for at deltage i debatten og oprette profil

Hos LandbrugsMedierne værdsætter vi, at der foregår en konstruktiv debat og erfaringsudveksling mellem brugerne samt mellem brugerne og vores journalister. Vi lægger stor vægt på, at brugerne frit udveksler billeder, videoer, links, gode råd og holdninger. Men for at alle kan føle sig velkomne, er det et krav, at alle skriver i god tone med respekt for andre og overholder nedenstående regler.

Indlæg, links, billeder og videoer må ikke:
- være racistiske, diskriminerende eller injurierende overfor personer eller firmaer
- overtræde ophavsretten
- være rene reklamebudskaber
- have pornografisk indhold
- indeholde personlige oplysninger om andre brugere uden deres samtykke (for eksempel telefonnumre eller adresser)
- på anden måde overtræde dansk lovgivning

Anmeld
Støder du på indlæg, der krænker reglerne, kan du klikke på linket ’Anmeld’. Derved fortæller du os, at det pågældende indlæg er problematisk, og så tager vi os af sagen.
Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, links, videoer og billeder af ovennævnte type samt slette, flytte eller redigere indlæg som:

- ikke holder sig til emnet
- er useriøse
- benytter upassende sprogbrug
- indeholder faktuelt forkerte oplysninger
- ikke er skrevet på dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk
- viser døde eller tilskadekomne fra for eksempel trafikuheld.

Vi forbeholder os desuden ret til at idømme brugere karantæne eller udelukke dem helt, hvis de krænker ovenstående regler.

Kun én profil
Alle, der udfylder profilformularen fuldstændigt og med korrekte personlige oplysninger, kan gratis oprette en profil på sitet. Profilen er personlig, og må ikke overdrages eller udlånes til andre. Det er desuden imod reglerne at have mere end én profil. Har du glemt din adgangskode såbrug funktionen "Glemt kodeord" eller kontakt os i stedet for at oprette en ny profil.
Du skal tænke på, at det, du skriver, er offentligt tilgængeligt for alle - din chef, din familie og dine venner - og der er ingen fortrydelsesret. Du kan slette dine indlæg, men der vil blive sat en tekst ind: "Her er der slettet et indlæg", så tråden stadigvæk giver mening.

Rettigheder
LandbrugsMedierne har rettighederne til videre anvendelse og udnyttelse af indhold, brugerne lægger på sitet.
LandbrugsMedierne bruger ikke brugernes personlige oplysninger til for eksempel reklame og markedsføring, med mindre brugeren har givet sit samtykke.
LandbrugsMedierne kan ikke gøres ansvarlig for tab af data, som følge af driftsforstyrrelser og lignende. Vi er heller ikke ansvarlige for indholdet på websites, som brugerne linker til.

LandbrugsAvisen.dk
12. februar 2019