Her kan du:
•  Diskutere med kolleger fra hele landet
•  Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
•  Få gode råd fra andre brugere før du køber nye og brugte maskiner

Regler for debat

Login
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne  

Kontakt til tærskeværk Dronningborg 7000

Indlæg skrevet af Chresten Jørgensen, 19-07-2019 20:07:36
Hej,
Jeg har af og til problemer med at tilkoble og frakoble tærskeværket på min Dronningborg 7000.
Jeg tænkter at fejlen kan ligge i vippe-kontakten som sidder i huset.
Jeg har søgt på Kramp men der findes rigtig mange udgaver.
Hvilke krav er der til en sådan kontakt ?

God høst :-)

     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 20-07-2019 10:44:29
Hej Tror du skal se dine multistik efter, der samler sig skidt og støv i dem, og de er ikke støvtætte.. Det er lidt et svagt punkt på Dronningborg . Så skil stikkene ad og blæs dem rene , så tror jeg det virker igen. God høst Mvh Martin Andersen
     
Svar skrevet af Chresten Jørgensen, 20-07-2019 21:54:07
Hej Martin, Tak for tippet - det vil jeg prøve. Jeg håber at det er årsagen til fejlen. Mvh Chresten
     
Svar skrevet af Jens, 22-07-2019 21:39:05
Kontakten er speciel, da den fungerer som polvender. Min mistanke går til actuatoren og relæstationen under hydrostatpumpen. Prøv at gi' øh, er det ik' rød og gul ledning 12v +/- og se om (visker-)motoren kører perfekt.
     
Svar skrevet af Chresten Jørgensen, 24-07-2019 22:40:48
Tak for input. Det kører igen nu - fandt ikke ud af præcist hvor fejlen lå men var igennem både kontakt, multistik og klemrækken under platformen med kompressoren og det har afhjulpet problemet. Et andet el-spørgsmål: Sikringen til tilkoblingen af tærskeværket (25 amp) bliver meget varm - ret hurtigt. Jeg kan se at ledningerne har været godt varme på et tidspunkt, men ledningsnettet er ikke godt på de gamle DB´er. Kan det passe at den skal blive så varm - selv blot med tænding på ?
     
Svar skrevet af Henrik Juul Nielsen, 25-07-2019 11:13:09
Varme = dårlig forbindelse.
     
Svar skrevet af Chresten Jørgensen, 29-07-2019 09:35:46
Jeg har kigget lidt mere på det og det ser ud til at ledningerne har været meget varme på et tidspunkt hvilket nu skaber dårlig forbindelse. Det ser ud til at én 4 mm2 ledning skal forsyne de fleste forbrugere og så er der bare "luset" mellem sikringerne. De 4 x 25A har alle været varme på et tidspunkt og isoleringen er ikke hvad den har været (markeret med rød farve) Jeg tænker ikke det hjælper noget at udskifte ledninger til nye 4 mm2 (måske kan det hjælpe kortvarigt) men har derimod tænkt at føre en ekstra 4 mm2 ledning fra startkontakt som så kan forsyne de to øverste 25A alene (tærskeværk og skærebord). Derved burde ledningsnettet aflastes på de andre grupper. Er det en god, holdbar løsning eller er der andre ideer ?
     
Svar skrevet af Jens, 30-07-2019 23:13:51
Ja - el havde de sgu ik' meget tjek på de Randrusere. Mit råd er: Køb en ny sikr. dåse og lod en kobber eller messingpind f.eks en slagloddepind hen over de terminaler, der skal have strøm over tænding, så du undgår alle de sløjfer og kabelsko. Sådan en ku' fåes ved Dronningborg engang, og den reddede min maskine fra at brænde. Undrer mig over at du har stort strømforbrug bare ved tænding. Servomotor for værk skulle gerne slå fra efter kørsel til top/bundstilling. Det sidder der et "motorværn" og sørger for.
     
Svar skrevet af Chresten Jørgensen, 31-07-2019 08:04:49
Hej Jens, God ide med at lodde istedet for kabelsko og sløjfer. Jeg prøver dog at lave det på en anden måde i første omgang da jeg har købt stumper. Jeg fører en ny 6 mm2 ledning direkte til batteri og bruger denne til arbejdslys og blæser, som må være de store forbrugere. Helt korrekt at der sidder et motorværn og sikrer tærskeværket og det samme gør sig gældende for skærebordskoblingen. Jeg er ret sikker på at ledningerne (som er sløjfet) bliver så varme fordi de er i så dårlig stand med meget dårlig forbindelse, så jeg tror på at ovenstående aflastning vil afhjælpe problemet.
     
Svar skrevet af Jens, 31-07-2019 16:23:57
God ide, Jeg gjorde det samme på min D1900 for hundred år siden, det var ligesom at få et ekstra trin på blæseren, og det er jo et godt alternativ til AC. Jeg gjorde bare den fejl at jeg tog strømmen direkte fra B+ på generatoren og det duer ik' Blæsermotoren sender simpelthen støj tilbage, som ret hurtigt knalder dioderne i generatoren. Nåede at brænde et par stykker af, inden jeg kom i tanke om mit vinterprojekt. Men hvis du tar' strømmen fra starteren eller + på batteriet, er der intet problem.
     

Regler for at deltage i debatten og oprette profil

Hos LandbrugsMedierne værdsætter vi, at der foregår en konstruktiv debat og erfaringsudveksling mellem brugerne samt mellem brugerne og vores journalister. Vi lægger stor vægt på, at brugerne frit udveksler billeder, videoer, links, gode råd og holdninger. Men for at alle kan føle sig velkomne, er det et krav, at alle skriver i god tone med respekt for andre og overholder nedenstående regler.

Indlæg, links, billeder og videoer må ikke:
- være racistiske, diskriminerende eller injurierende overfor personer eller firmaer
- overtræde ophavsretten
- være rene reklamebudskaber
- have pornografisk indhold
- indeholde personlige oplysninger om andre brugere uden deres samtykke (for eksempel telefonnumre eller adresser)
- på anden måde overtræde dansk lovgivning

Anmeld
Støder du på indlæg, der krænker reglerne, kan du klikke på linket ’Anmeld’. Derved fortæller du os, at det pågældende indlæg er problematisk, og så tager vi os af sagen.
Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, links, videoer og billeder af ovennævnte type samt slette, flytte eller redigere indlæg som:

- ikke holder sig til emnet
- er useriøse
- benytter upassende sprogbrug
- indeholder faktuelt forkerte oplysninger
- ikke er skrevet på dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk
- viser døde eller tilskadekomne fra for eksempel trafikuheld.

Vi forbeholder os desuden ret til at idømme brugere karantæne eller udelukke dem helt, hvis de krænker ovenstående regler.

Kun én profil
Alle, der udfylder profilformularen fuldstændigt og med korrekte personlige oplysninger, kan gratis oprette en profil på sitet. Profilen er personlig, og må ikke overdrages eller udlånes til andre. Det er desuden imod reglerne at have mere end én profil. Har du glemt din adgangskode såbrug funktionen "Glemt kodeord" eller kontakt os i stedet for at oprette en ny profil.
Du skal tænke på, at det, du skriver, er offentligt tilgængeligt for alle - din chef, din familie og dine venner - og der er ingen fortrydelsesret. Du kan slette dine indlæg, men der vil blive sat en tekst ind: "Her er der slettet et indlæg", så tråden stadigvæk giver mening.

Rettigheder
LandbrugsMedierne har rettighederne til videre anvendelse og udnyttelse af indhold, brugerne lægger på sitet.
LandbrugsMedierne bruger ikke brugernes personlige oplysninger til for eksempel reklame og markedsføring, med mindre brugeren har givet sit samtykke.
LandbrugsMedierne kan ikke gøres ansvarlig for tab af data, som følge af driftsforstyrrelser og lignende. Vi er heller ikke ansvarlige for indholdet på websites, som brugerne linker til.

LandbrugsAvisen.dk
12. februar 2019