Her kan du:
•  Diskutere med kolleger fra hele landet
•  Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
•  Få gode råd fra andre brugere før du køber nye og brugte maskiner

Regler for debat

Login
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne  

Valg af traktor til hobby- og let skovbrug

Indlæg skrevet af Hans Larsen, 27-05-2019 22:17:54
Jeg har i dag en Volvo BM 650, som jeg godt kunne tænke mig at skifte ud, gerne til en knap så gammel traktor med firehjulstræk og frontlæsser.

Vi bor på en landejendom med 14 ha. jord og 12 ha. skov. Traktoren kommer ikke til at køre i marken. Det er primært til hobby- og lettere skovbrug, hvor opgaverne kunne tænkes at være:

- Udtræk af træer med skovspil (har ikke købt et skovspil endnu).
- Udkørsel af træ på skovvogn med kran (har ikke købt en skovvogn endnu).
- Kløvning af brænde med hydraulisk brændekløver.
- Udkørsel af kløvet brænde på tipvogn.
- Flishugning med en lille flishugger.
- Græsslåning ved veje og kanter med brakpudser/slagleklipper.
- Vedligehold af vej med vejhøvl.
- Brug af frontlæsser til flytning af brændetårne, kævler, flis, grus, grene og alt hvad vi ellers flytter rundt på.

Umiddelbart tænker jeg, at traktoren skal være ret lille, så den let kommer rundt. Men det kan jo også blive for lille - og noget kraft skal det jo også have. Så hvor ligger balancen?

Jeg har søgt lidt og fundet følgende:

CASE IH JX80
https://www.dba.dk/case-jx80-4x4wd-timer-19/id-108456471/
Temmelig ny og med få timer. Kommer den til at mangle kræfter?

Valtra 900
http://www.limas.dk/brugte-maskiner/traktorer/#/ad_99a90690-9450-4fe4-a4d5-c73139a7a911
Lidt ældre med mere kraft, men også større.

Pris er selvfølgelig også en faktor. Hvis det er muligt, så vil jeg gerne holde mig under 200.000 kr.

Og så må det selvfølgelig gerne være noget, der starter hver gang... smiley

Har I kommentarer/info omkring ovenstående modeller? Eller forslag til andre modeller?

Med venlig hilsen

Hans
     
Svar skrevet af Ole, 30-05-2019 09:29:33
Du skal se efter valmet 6000 serie, der kan du dreje sæde 180 grader, til kørsel med skovvogn, og lign. Den er samtidig robust, og billig i vedligehold . Den er som født til skovbrug.
     
Svar skrevet af Martin V. Andersen, 30-05-2019 23:46:34
Hej Hans Jeg er helt enig med Ole, til dit brug vil en valmet/valra være det bedste valg, jeg har lavet mange skovtraktorer, og valmet er helt klart dem der holder bedst til det hårde arbejde i skoven, og så kører de rigtig mange timer uden de store problemer.. Mvh Martin Andersen
     
Svar skrevet af Jens Erik Andersen, 04-06-2019 16:25:19
Begge traktorer kan klare opgaverne. Valmet er en særdeles robust traktor, der klarer sig rigtig godt i skoven med sin næsten uopslidelige SISU-motor, 10-12000 timer er set. Gear er 16+8 . Koblingen er ligesom ved Case-en et lidt svagt punkt, vores blev skiftet ved 3800 timer, men skovarbejde er hårdt for alle traktorer. Den er noget usmidig p.g.a. sin lidt store drejeradius når det gælder frontlæsser Et tip: Brug trucktårn til at flytte brændetårne med og husk under alle omstændigheder et gitter foran bagruden. Better safe, than sorry. Dækmonteringen, på begge du henviser til, er fin i skov. Frontlæsseren på Valmet er vist med Ålø-beslag. Køb den med Eurobeslag, det er næsten alt der sælges i dag. Case CS er fætter til New Holland TL serien, samme Iveco-motor og samme svaghed ved kobling der sjældent bliver mere end 3500-4500 timer. Har selv en TL90 der fik en ny kobling ved 3750 timer og den havde ikke været så meget i skoven som Valmeten. Særdeles god traktor hvad angår frontlæsser arbejde, vendbarhed og nogle flere gear dog afhængig af modelvariant, så herhjemme er den overlegen. Begge er lidt tørstige, hvis man bruger olieudtaget direkte til brændeflækkeren og vil have hastighed på flækkeren. Her kan der spares en del diesel ved en pto-oliedrevet flækker. Når du skal købe skovspil så overvej en Fransgård Skovgriber VHG-1200R med spil , den skåner dig i skoven. Håber du fik lidt tip og ideer til købet. Behold din gamle Volvo til vogne og skovvogn og græsslåning, pragtfuld traktor :)
     
Svar skrevet af jørgen vonsild, 10-06-2019 22:57:15
hejsa en same ck 75 hk
     

Regler for at deltage i debatten og oprette profil

Hos LandbrugsMedierne værdsætter vi, at der foregår en konstruktiv debat og erfaringsudveksling mellem brugerne samt mellem brugerne og vores journalister. Vi lægger stor vægt på, at brugerne frit udveksler billeder, videoer, links, gode råd og holdninger. Men for at alle kan føle sig velkomne, er det et krav, at alle skriver i god tone med respekt for andre og overholder nedenstående regler.

Indlæg, links, billeder og videoer må ikke:
- være racistiske, diskriminerende eller injurierende overfor personer eller firmaer
- overtræde ophavsretten
- være rene reklamebudskaber
- have pornografisk indhold
- indeholde personlige oplysninger om andre brugere uden deres samtykke (for eksempel telefonnumre eller adresser)
- på anden måde overtræde dansk lovgivning

Anmeld
Støder du på indlæg, der krænker reglerne, kan du klikke på linket ’Anmeld’. Derved fortæller du os, at det pågældende indlæg er problematisk, og så tager vi os af sagen.
Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, links, videoer og billeder af ovennævnte type samt slette, flytte eller redigere indlæg som:

- ikke holder sig til emnet
- er useriøse
- benytter upassende sprogbrug
- indeholder faktuelt forkerte oplysninger
- ikke er skrevet på dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk
- viser døde eller tilskadekomne fra for eksempel trafikuheld.

Vi forbeholder os desuden ret til at idømme brugere karantæne eller udelukke dem helt, hvis de krænker ovenstående regler.

Kun én profil
Alle, der udfylder profilformularen fuldstændigt og med korrekte personlige oplysninger, kan gratis oprette en profil på sitet. Profilen er personlig, og må ikke overdrages eller udlånes til andre. Det er desuden imod reglerne at have mere end én profil. Har du glemt din adgangskode såbrug funktionen "Glemt kodeord" eller kontakt os i stedet for at oprette en ny profil.
Du skal tænke på, at det, du skriver, er offentligt tilgængeligt for alle - din chef, din familie og dine venner - og der er ingen fortrydelsesret. Du kan slette dine indlæg, men der vil blive sat en tekst ind: "Her er der slettet et indlæg", så tråden stadigvæk giver mening.

Rettigheder
LandbrugsMedierne har rettighederne til videre anvendelse og udnyttelse af indhold, brugerne lægger på sitet.
LandbrugsMedierne bruger ikke brugernes personlige oplysninger til for eksempel reklame og markedsføring, med mindre brugeren har givet sit samtykke.
LandbrugsMedierne kan ikke gøres ansvarlig for tab af data, som følge af driftsforstyrrelser og lignende. Vi er heller ikke ansvarlige for indholdet på websites, som brugerne linker til.

LandbrugsAvisen.dk
12. februar 2019