Her kan du:
•  Diskutere med kolleger fra hele landet
•  Udveksle erfaringer om traktorer og maskiner
•  Få gode råd fra andre brugere før du køber nye og brugte maskiner

Regler for debat

Login
E-mail
Kodeord
Husk oplysningerne  

Erfaringer med Fiona REX XL gødningssåmaskine

Indlæg skrevet af Slettet bruger, 19-01-2012 15:23:46
Er der nogen der har erfaringer med denne model? Overvejer at købe en brugt men vil godt have lidt feed back fra tidligere eller nuværende bruger af denne gødningssåmaskine. Vil bruge den frontmonteret sammen med 4 mtr. såsæt til vårsæd, jb 7.
     
Svar skrevet af Jens J. Høy, 19-01-2012 17:52:11
Hej smed

Jeg har lavet en FarmTest af flere forskellige metoder til placering af gødning, heriblandt Fiona Rex XL.

Du kan læse om den på nedenstående adresse.

Hvis den ikke virker kan du via www.farmtest.dk finde den

http://www.landbrugsinfo.dk/Tvaerfaglige-emner/FarmTest/Maskiner-og-planteavl/Filer/pl_11_464_farmtest.pdf

Jens J. Høy
cand.agro.
     
Svar skrevet af Erik Vesterskov Nielsen, 20-01-2012 00:11:40
Hej.

Den skulle være temmelig svær at så nøjagtigt ind, ligesom udmadningen pendler i forhold til fugt i såvel vejr som gødning.
Det er noget med, at udløbshullet er trekantet med et skydeskår, så derfor kan man ikke ramme tilstrækkeligt nøjagtigt, hvis man påtænker at fuldgødske.
Og så skal den køre ligeud.
Derfor er der en del til salg til forholdsvis små penge.

Der er vist nok flere tråde herinde, for jeg har selv kigget på sådan én.
Og det nøjes jeg med.........

mvh Erik
     
Svar skrevet af Slettet bruger, 20-01-2012 11:12:45
Hej smed.

Tror jeg kan hjælpe dig, da jeg selv gik med de overvejelser som dig for 3-4 år siden. Jeg købte en af de allersidste nye som blev lavet, da de havde stoppet produktionen. Min begrundelse var/er at jeg havde et såsæt som jeg er meget tilfreds med og ikke ønskede at skulle ud og investere 100.000 kr pr/meter arbejdsbredde for en ny såsæt med gødningsudstyr.
Jeg kan sige at mine bekymringer angående maskinen ift. indsåning, selve kørslen i mark mv. er blever gjort til skamme. Ok det er måske ikke den nemmeste maskine og indså, pga skydevalsen, men kan ramme +/- 10 kg/ha, og har både sået ren N gødning (150 kg/ha) og fuldgødsket med NPK 500-600 kg uden problemer. Dog skal det siges at kapaciteten reduceres temmeligt meget når man skal op på de store mængder da kassen kan tage omkring 1300-1500 kg og skal fyldes for hver 2 - 3 ha. Efter endt arbejsdag blæser jeg såhusene rent med trykluft så man for den gødning som bliver knust i valserne væk og ikke står og tørrer ind og dermed blokere i slangerne dagen efter når de løsner sig. Det er ligeledes godt og stille maskinen tørt natten over.
Mht ifyldning har den rullepresenning som ikke er i vejen ved fyldning, så ingen problemer her. Jeg bruger bigbags og det fungere fint men maskinen kan næsten aldrig køres så tom at den kan tage 2X750 kg, og det er lidt irriterende. Hvis du vil fylde med snegl fra vogn kan du nok fylde den lidt bedre.
Kørsel i marken er ingen problem, man skal bare ha lidt system i hvordan man tager hjørner, foragre kiler mv. da over og undergødskning bliver meget tydeligt, men det gælder jo for alle maskintyper.
Maskinen fylder meget på vejen, og kan godt være et problem med at orientere sig godt nok i vejkryds mv, men det er det samme for en 4 meter frontpakker uden opklap!.
Da maskinen har 16 udløb og såsmaskinen har 33 skal hver gødningstreng deles af to sårækker, og når jeg har fuldgødsket kan der en kort overgang ses lidt ujævnheder over marken, men det går hurtigt over.
Slutteligt vil jeg sige at fordelene klar overgår ulemperne, da man ingen gødning smider uden for marken, og man aldrig kan få samme nøjagtighed ved at bredsprede gødning. Det er svært og sige at man altid for en merudbytte for placering, men mit bud vil være 1-5 Hkg/ha alt efter dyrkningsår.
Mvh. JH Farmer.
     
Svar skrevet af Slettet bruger, 23-01-2012 11:58:24
Takker for indlæggene. Arbejder videre med en løsning, men bliver næppe til en Fiona Rex, trods den flotte beskrivelse af + og -
     
Svar skrevet af Egon Nissen, 11-11-2019 11:45:35
Hej. Har netop købt en brugt Fiona Rex 3 m. Den har en om røre valse men den er ikke sat til at køre. Kasetten mangler? Er der nogle brugere som vil kommentere på om den skal køre under brug? Eller har andre relevante info ? Mvh Egon
     

Regler for at deltage i debatten og oprette profil

Hos LandbrugsMedierne værdsætter vi, at der foregår en konstruktiv debat og erfaringsudveksling mellem brugerne samt mellem brugerne og vores journalister. Vi lægger stor vægt på, at brugerne frit udveksler billeder, videoer, links, gode råd og holdninger. Men for at alle kan føle sig velkomne, er det et krav, at alle skriver i god tone med respekt for andre og overholder nedenstående regler.

Indlæg, links, billeder og videoer må ikke:
- være racistiske, diskriminerende eller injurierende overfor personer eller firmaer
- overtræde ophavsretten
- være rene reklamebudskaber
- have pornografisk indhold
- indeholde personlige oplysninger om andre brugere uden deres samtykke (for eksempel telefonnumre eller adresser)
- på anden måde overtræde dansk lovgivning

Anmeld
Støder du på indlæg, der krænker reglerne, kan du klikke på linket ’Anmeld’. Derved fortæller du os, at det pågældende indlæg er problematisk, og så tager vi os af sagen.
Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, links, videoer og billeder af ovennævnte type samt slette, flytte eller redigere indlæg som:

- ikke holder sig til emnet
- er useriøse
- benytter upassende sprogbrug
- indeholder faktuelt forkerte oplysninger
- ikke er skrevet på dansk, svensk, norsk, engelsk eller tysk
- viser døde eller tilskadekomne fra for eksempel trafikuheld.

Vi forbeholder os desuden ret til at idømme brugere karantæne eller udelukke dem helt, hvis de krænker ovenstående regler.

Kun én profil
Alle, der udfylder profilformularen fuldstændigt og med korrekte personlige oplysninger, kan gratis oprette en profil på sitet. Profilen er personlig, og må ikke overdrages eller udlånes til andre. Det er desuden imod reglerne at have mere end én profil. Har du glemt din adgangskode såbrug funktionen "Glemt kodeord" eller kontakt os i stedet for at oprette en ny profil.
Du skal tænke på, at det, du skriver, er offentligt tilgængeligt for alle - din chef, din familie og dine venner - og der er ingen fortrydelsesret. Du kan slette dine indlæg, men der vil blive sat en tekst ind: "Her er der slettet et indlæg", så tråden stadigvæk giver mening.

Rettigheder
LandbrugsMedierne har rettighederne til videre anvendelse og udnyttelse af indhold, brugerne lægger på sitet.
LandbrugsMedierne bruger ikke brugernes personlige oplysninger til for eksempel reklame og markedsføring, med mindre brugeren har givet sit samtykke.
LandbrugsMedierne kan ikke gøres ansvarlig for tab af data, som følge af driftsforstyrrelser og lignende. Vi er heller ikke ansvarlige for indholdet på websites, som brugerne linker til.

LandbrugsAvisen.dk
12. februar 2019